BLEDAR HAXHIA

Çfarë ëshë Android?

Android është një sistem operimi kryesisht për pajisje mobile dhe i optimizuar për ekrane me prekje (toutchscreen).

Ky sistem është i bazuar neLinux qe dhe trashëgon shume karakteristika te Linux.

Sikurse linux edhe Android është një sistem pa pagese me burim te hapur  (open source).

Androidi është platforma me e madhe ne tregun e pajisjeve inteligjent, ku rreth 85% e pajisjeve “smart” e përdorin atë si sistem operimi.

Android është sistemi operative me i përdorurpër shume arsye.

Android është krijuar fillimisht ne vitin 2003 nga Andy Rubin pastaj ne vitin 2005 ky projekt u ble dhe u zhvillua me tej nga kompania Google.

 

 

 


Warning: session_start(): Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /home2/bledarha/public_html/public/index.php:16) in /home2/bledarha/public_html/include/navigo.php on line 109

Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home2/bledarha/public_html/public/index.php:16) in /home2/bledarha/public_html/include/navigo.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home2/bledarha/public_html/include/navigo.php on line 118

Bledar Haxhia